Het Basisjaar van de Opleiding Zijnsoriëntatie biedt een complete grondslag van het zijnsgeoriënteerde werk. Op een geheel didactische manier worden in het Basisjaar van deze opleiding een uitgebreide reeks oefeningen met daarbij hun psychologische en spirituele achtergrond aangeboden. Daarmee ga je jezelf leren begeleiden tijdens je persoonlijke beoefening thuis en van daar uit in de praktijk van je dagelijks leven. De bedoeling van de opleiding is immers in de eerste plaats in dat dagelijkse leven een positieve verandering te bewerkstelligen.

Zijnsoriëntatie is Lichaamsgericht

Alle oefeningen zijn zowel meditatief als lichaamsgericht van karakter. In de zijnsgeoriënteerde visie vormt het lichaam en de transformatie van het lichaam de poort naar het Zijn. Het Zijn manifesteert zich door zijnskwaliteiten als vreugde, liefde, rust, aanwezigheid door dagelijkse beoefening. Dat inzicht in het belang van regelmatige, liefst dagelijkse beoefening delen we met alle spirituele tradities, al hebben onze oefeningen een geheel eigen karakter.

Zijnsoriëntatie is Relatiegericht

Naast de persoonlijke oefeningen worden ook een groot aantal relationele oefeningen aangeboden. Doelstelling is om met deze relationele oefeningen gemakkelijker, persoonlijk, eventueel intiemer te kunnen relateren. Effectiever ook waar dat nodig is. Met meer plezier en vrijheid waar dat mogelijk is.

“Rusten in Zijn – Doen wat je écht wilt”

Het basisjaar heeft als titel “Rusten in Zijn – Doen wat je écht wilt”. “Rusten in Zijn” gaat over het ontwikkelen van rust, gemak en vertrouwen in jezelf, in wie je eigenlijk bent, en in het leven en in de mensen om je heen. Dat is de eerste doelstelling.

De tweede doelstelling “Doen wat je éct wilt” gaat over het leven van je innerlijke waarheid en over zelfleiderschap. Het gaat over jezelf zijn. “Doen wat je écht wilt”gaat over hoe je jezelf op jouw geheel unieke en authentieke manier wilt manifesteren in de wereld. Het gaat om jouw plaats in de samenleving. Jouw aanwezigheid in deze wereld heeft een reden. Het gaat er om die reden geleidelijk te vinden en te ontdekken hoe jij bedoeld bent om op jouw manier van betekenis te zijn.

“Rusten in Zijn” en “Doen wat je écht wilt” zijn beide even noodzakelijke voorwaarden om gelukkig te kunnen zijn. Omdat beide niet vanzelfsprekend zijn, bieden we onze Opleidingen Zijnsoriëntatie aan en wel aan een grote diversiteit van mensen.

Voor persoonlijke en voor eventuele beroepsmatige ontwikkeling

De Opleiding Zijnsoriëntatie is primair gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling. Het leren kennen van onze methoden van zelfbegeleiding, van zelfcoaching en zelfleiderschap is belangrijk zowel voor mensen die beroepsmatig mensen zijnsgeoriënteerd willen begeleiden als voor mensen die het primair te doen is om persoonlijke groei en zelfbevrijding.

Na dit jaar zijn er twee mogelijkheden. Je kunt één of meerdere jaren verder met persoonlijke ontwikkeling in de Voortgezette Training Zijnsoriëntatie. Je kunt ook verder met de Coach Opleiding Zijnsoriëntatie. De Coach Opleiding is een in zijn geheel inclusief basisjaar vierjarige beroepsopleiding voor hen die mensen individueel en of in groepen willen leren begeleiden. Beide opleiding zijn in beginsel ook te combineren na het basisjaar. Lees hier meer over de Coach Opleiding.

Lees hier meer over Opleiding Zijnsoriëntatie